KEHOP-5.2.13-19-2019-00056 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT ALOLDALA

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

KEHOP-5.2.13-19-2019-00056 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT ALOLDALA

MENÜ

Befejeződtek a munkálatok a Szalay Sámuel Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában

A Szalay Sámuel Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában (3527 Miskolc, Éder György u. 1.) 2009-től működik magyar-angol két tanítási program. Ez a képzési forma hosszútávra szóló sikeres kompetenciákkal erősíti a programban résztvevő tanulókat.

Az iskola a gyermekek nevelése során arra törekszik, hogy a diákok nyitottak legyenek az új ismeretek elsajátítására és szemléletmódjukban az élethosszig tartó tanulás domináljon.

kép

A Tiszáninnneni Református Egyházkerület KEHOP-5.2.13-19-2019-00056 azonosító számú a „Szalay Sámuel Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola energiahatékonysági felújítása” című támogatási kérelme, melyet 2019-ben nyújtott be 2021. évben pozitív elbírálásban részesült. Az eltelt időben azonban a Tiszáninneni Református Egyházkerület tekintettel az épület leromlott állapotára a közfeladatai ellátásának biztosítása érdekében az építési-kivitelezési munkák egy részét saját forrásból megvalósította.

kép

Ezért a Támogatási Szerződés módosítására került sor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága bruttó 211.591.771 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Egyházkerületünket. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100%-a.

kép

A Projekt kezdő időpontja: 2021.07.15.

A Kivitelezés befejezése: 2022.08.24.

Jól elkülönülő épület egységrész került felújításra. Az épület teljes homlokzati felülete megújult. A homlokzati díszek és kialakítások visszaállításra kerültek. A nyílászárók fölé tűzvédelmi sávként hőszigetelő sávot helyeztünk el. Az épület lapos tető szerkezetére hőszigetelő táblát helyeztünk, melyre új ragasztott pvc vízszigetelés került. A lapostető szerkezetre napelemes rendszert telepítettünk. A meglévő nyílászáró szerkezetek kibontása után új, műanyag nyílászárók kerültek beépítésre. A nyílászárók kialakítása és elhelyezése megfelel a tűzvédelmi előírásban foglaltaknak. Gépészetileg új kondenzációs kazánok kerültek telepítésre. A hidraulikai, csőhálózat is az új technológiáknak megfelelően került kiépítésre. Az elhelyezett új acéllemez lapradiátorok a kondenzációs technológiát kihasználva kerültek méretezésre.

Köszönjük a Kohéziós Alap és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatást.