KEHOP-5.2.13-19-2019-00056 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT ALOLDALA

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

KEHOP-5.2.13-19-2019-00056 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT ALOLDALA

MENÜ

Megkezdődtek a munkálatok

Megkezdődtek a munkálatok a Szalay Sámuel Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában

A Tiszáninnneni Református Egyházkerület KEHOP-5.2.13-19-2019-00056 azonosító számú a „Szalay Sámuel Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola energiahatékonysági felújítása” című támogatási kérelme, melyet 2019-ben nyújtott be 2021. évben pozitív elbírálásban részesült.

Az eltelt időben azonban a Tiszáninneni Református Egyházkerület tekintettel az épület leromlott állapotára a közfeladatai ellátásának biztosítása érdekében az építési-kivitelezési munkák egy részét saját forrásból megvalósította.

Ezért a Támogatási Szerződés módosítására került sor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága bruttó 211.591.771 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Egyházkerületünket.

A Projekt kezdő időpontja: 2021.07.15.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.12.31.

A Projektre megítélt támogatás összege: 211 591 771 Ft

A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100%-a.

Így a tényleges munkálatok 2022. évben kezdődtek meg és a tervek szerint a projekt ebben az évben meg is valósul.

A pályázat keretében az Szalay Sámuel Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (3527 Miskolc, Éder György u.. 1.) energetikai korszerűsítésére kerül sor.

Jelen projekt keretében a korszerűsítés kihat a külső határoló felületekre, a nyílászárók és épületgépészeti rendszer korszerű cseréjére és napelemes rendszer telepítésére. Az ingatlanon található épület több ütemben épült föl és több elkülönülő egységből áll.

Jelen projekt kapcsán jól elkülönülő épület egységrész kerül felújításra. Az épület teljes homlokzati felülete megújul. A homlokzati díszek és kialakítások visszaállításra kerülnek. A nyílászárók fölé tűzvédelmi sávként hőszigetelő sávot tervezünk elhelyezni. Az épület lapos tető szerkezetére hőszigetelő táblát helyezünk, melyre új ragasztott pvc vízszigetelés kerül. A lapostető szerkezetre tervezünk letelepíteni napelemes rendszert.

Meglévő nyílászáró szerkezetek kibontása után új, műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. A nyílászárók kialakítása és elhelyezése meg fog felelni a tűzvédelmi előírásban foglaltaknak.

Gépészetileg új kondenzációs kazánok kerülnek telepítésre. A hidraulikai, csőhálózat is az új technológiáknak megfelelően kerül kiépítésre. Az elhelyezésre kerülő új acéllemez lapradiátorok a kondenzációs technológiát kihasználva kerülnek méretezésre.