Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2023. július 16.)

® A keresztség sákramentumában részesült a tegnapi napon: Biros Olivér. Isten áldja meg a keresztelő családot!

® Gyülekezeti alkalmaink rendje a jövő héten:

- Hétfő, 10 óra: Baba-mama kör a gyülekezeti teremben.

- Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

® Július 23-án, vasárnap, 9 óra: Istentisztelet a templomban. Fél 9: Imaközösség a baba-mama szobában, 9 óra: G yermek-istentisztelet a gyülekezeti teremben. Ma, és a nyári időszak minden vasárnapján, istentisztelet után egy-egy pohár hideg vízzel várjuk a testvéreket a templom előtt.

® Mivel a kerti munkák sok feladatot adnak a nyár folyamán, várjuk még 1-2 testvér jelentkezését, akik ebben szívesen részt vállalnának. Ezen felül a nyári időszakban az istentiszteletet követő vízosztáshoz is keresünk még segítőket . Ha valaki csak havonta egy alkalmat tud vállalni, az sem probléma. Jelentkezni lehet Kovács Andrea presbiter testvérünknél.

® Következő filmklubunk terveink szerint július 22-én, szombaton, 17 órakor lesz a gyülekezeti teremben. A vetítésre kerülő film címe: Ádám almái . A történet egy közmunkára ítélt neonáciról szól, akinek büntetését egy hitbuzgó és az élet negatív eseményeit teljesen figyelmen kívül hagyó pap közösségében kell letöltenie, és a kettejük közötti erősen konfliktusos viszony rövidesen az Isten és az ördög közötti harc különös metaforájává válik. A film időnként durva nyelvezetére előzetesen is felhívjuk a figyelmet.

® A Lelkészi Hivatalban a gyülekezeti nyilvántartó lapokat rendezzük , adatokat egyeztetünk, aktualizálunk. A jövő héten emailben vagy levélben megkeressük azokat a testvéreket, akik még nem töltötték ki ezt az új formátumú nyilatkozatot. Erre a szigorú adatvédelmi szabályzat miatt van szükség. A személyes adatok kezeléséhez és nyilvántartásához aláírt gyülekezeti nyilvántartó lappal kell rendelkeznünk. Kérjük, hogy a lakcímváltozásokról is értesítsék a Lelkészi Hivatalt.

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben.

® Ahogy a korábbiakban említettük, gyülekezeti könyvtárunk használatba vehető . A gyülekezeti teremben az istentisztelet előtt és után egy fél órával van lehetőségük a testvéreknek a könyvek válogatásához. Az "ingyen elvihető" címszó alatti könyveket kölcsönzésre nem, de saját használatra el lehet vinni.

Áldás, békesség!