Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2023. július 2.)

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

-        Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben.

-        Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

® Július 9-én, vasárnap, 9 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Fél 9-kor imaközösség lesz a baba-mama szobában, 9 órakor pedig gyermek-istentisztelet kezdődik majd a gyülekezeti teremben.

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy a nyári időszakban, egészen augusztus végéig, a várható nagy melegre való tekintettel, a vasárnap délelőtti istentiszteletek kezdési időpontja 9 órára módosul! A gyermek-istentisztelet kezdési időpontja is 9 óra lesz, illetve az imaközösség időpontja fél 9!

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy június 27-én, kedden, 12 órakor, templomunkból kísértük utolsó földi útjára Elek Béla testvérünket, tiszteletbeli presbiterünket, aki 79 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Június 30-án, pénteken, 15 órakor Asztalos László 89 éves korában elhunyt testvérünket szintén a Deszkatemplomból kísértük el utolsó földi útján. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családoknak!

® A héten rendeztük meg gyülekezeti napközis táborunkat a Jókai Iskolánkban. Hétfőtől péntekig 86 gyermek és mintegy 20 szolgálattevő testvér volt együtt Isten igéje körül és különféle szervezett foglalkozások keretében. Áldásokban és élményekben gazdag hetet töltöttünk együtt. Köszönetet mondunk a sok segítő és szolgáló testvérnek, aki időt és energiát nem kímélve fáradoztak azon, hogy a gyermekek jó hangulatban és biztonságban lehessenek együtt!

® Mivel a kerti munkák sok feladatot adnak a nyár folyamán, várjuk még 1-2 testvér jelentkezését, akik ebben szívesen részt vállalnának. Ezen felül a nyári időszakban az istentiszteletet követő vízosztáshoz is keresünk még segítőket . Ha valaki csak havonta egy alkalmat tud vállalni, az sem probléma.

® A Lelkészi Hivatalban a gyülekezeti nyilvántartó lapokat rendezzük , adatokat egyeztetünk, aktualizálunk. A jövő héten emailben vagy levélben megkeressük azokat a testvéreket, akik még nem töltötték ki ezt az új formátumú nyilatkozatot. Erre a szigorú adatvédelmi szabályzat miatt van szükség. A személyes adatok kezeléséhez és nyilvántartásához aláírt gyülekezeti nyilvántartó lappal kell rendelkeznünk. Kérjük, hogy a lakcímváltozásokról is értesítsék a Lelkészi Hivatalt.

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben.

® Ahogy a korábbiakban említettük, gyülekezeti könyvtárunk használatba vehető . A gyülekezeti teremben az istentisztelet előtt és után egy fél órával van lehetőségük a testvéreknek a könyvek válogatásához. Az "ingyen elvihető" címszó alatti könyveket kölcsönzésre nem, de saját használatra el lehet vinni.

® Ma, és a nyári időszak minden vasárnapján, istentisztelet után egy-egy pohár hideg vízzel várjuk a testvéreket a templom előtt.

Áldás, békesség!