Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2023. július 23.)

® A mai napon a keresztség sákramentumában részesült Kopasz Ádám Gergely és Jobbágy Mária Hanna Nikoletta nevű gyermeke. Isten áldja meg a keresztelő családot!

® Az úrasztali virágdíszt a mai alkalomra egy magát megnevezni nem kívánó gyülekezeti tagunk ajánlotta fel elhunyt családtagjai születésnapi évfordulóira emlékezésképp.

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

-        Hétfőn 10 órakor Baba-mama kör lesz a gyülekezeti teremben.

-        Kedden 18 órakor a Fiatal Felnőttek Köre találkozik a parókián.

® Július 30-án, vasárnap, 9 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Fél 9-kor imaközösség lesz a baba-mama szobában, 9 órakor pedig gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben.

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy Fürjész István testvérünket 62 éves korában Isten elszólította közülünk. Hétfőn, 15 órakor vettünk tőle búcsút e földi életre Hernádszurdokon. Július 20-án, csütörtökön, 15 órakor, templomunkból kísértük utolsó földi útjára Palló Ibi testvérünket, aki 62 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Július 22-én, szombaton, 13 órakor Sárai Sándor 87 éves korában elhunyt testvérünket a Deszkatemplomból kísértük el utolsó földi útján. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családoknak!

® Mivel a kerti munkák sok feladatot adnak a nyár folyamán, várjuk még 1-2 testvér jelentkezését, akik ebben szívesen részt vállalnának. Ezen felül a nyári időszakban az istentiszteletet követő vízosztáshoz is keresünk még segítőket . Ha valaki csak havonta egy alkalmat tud vállalni, az sem probléma. Jelentkezni lehet Kovács Andrea presbiter testvérünknél. Ma, és a nyári időszak minden vasárnapján, istentisztelet után egy-egy pohár hideg vízzel várjuk a testvéreket a templom előtt.

® A Lelkészi Hivatalban a gyülekezeti nyilvántartó lapokat rendezzük , adatokat egyeztetünk, aktualizálunk. Emailben vagy levélben megkeressük azokat a testvéreket, akik még nem töltötték ki az új formátumú nyilatkozatot. Erre a szigorú adatvédelmi szabályzat miatt van szükség. A személyes adatok kezeléséhez és nyilvántartásához aláírt gyülekezeti nyilvántartó lappal kell rendelkeznünk. Kérjük, hogy a lakcímváltozásokról is értesítsék a Lelkészi Hivatalt.

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben.

® Ahogy a korábbiakban említettük, gyülekezeti könyvtárunk használatba vehető . A gyülekezeti teremben az istentisztelet előtt és után egy fél órával van lehetőségük a testvéreknek a könyvek válogatásához. Az "ingyen elvihető" címszó alatti könyveket kölcsönzésre nem, de saját használatra el lehet vinni.

Áldás, békesség!