Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2023. június 25.)

® A keresztség sákramentumában részesültek: Gombos Patrik és Juhász Flóra.


® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

-        Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben.

-        Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

-        Péntek, 17.30 óra: Ifi a parókián.

® Július 2-án, vasárnap, 9 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Fél 9-kor imaközösség lesz a baba-mama szobában, 9 órakor pedig gyermek-istentisztelet kezdődik majd a gyülekezeti teremben.

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy a nyári időszakban, egészen augusztus végéig, a várható nagy melegre való tekintettel, a vasárnap délelőtti istentiszteletek kezdési időpont 9 órára módosul! A presbitérium hozta meg ezt a határozatot még korábban. Ezzel együtt a gyermek-istentisztelet kezdési időpontja is 9 óra lesz, illetve az imaközösség időpontja fél 9!

® Jókai Iskolánk június 26-án, hétfőn, 17 órakor tartja tanévzáró ünnepségét az iskolában.

® Egyházkerületünk szervezésében a Sárospataki Református Kollégium Kórusa tábort rendez a Kollégiumban, 2023. június 26-július 2. között. A résztvevők Bereczki Róbert karnagy vezetésével az új énekeskönyv dallamainak megismerésén túl zsoltárok és dicséretek többszólamú feldolgozásait is megtanulhatják. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek az éneklés, a kórusmuzsika iránt. Lehetőség lesz zeneismereti és hangszeres órákon is részt venni. A hét programját az énekkari próbákon kívül számos egyéb közösségi foglalkozás és játék is színesíti. A kórushét zárásaként a résztvevők a vasárnapi istentiszteleten mutatják be a tanultakat.

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben.

® Ahogy a korábbiakban említettük, gyülekezeti könyvtárunk használatba vehető . A gyülekezeti teremben az istentisztelet előtt és után egy fél órával van lehetőségük a testvéreknek a könyvek válogatásához. Az "ingyen elvihető" címszó alatti könyveket kölcsönzésre nem, de saját használatra el lehet vinni.

® Ma, és a nyári időszak minden vasárnapján, istentisztelet után egy-egy pohár hideg vízzel várjuk a testvéreket a templom előtt.

Áldás, békesség!