Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2023. március 26. – Böjt 5. vasárnapja)

® A mai istentiszteleten a keresztség sákramentumában részesült Varga Gyula és Schmidt Judit ikergyermekei: Ákos és Bence . Isten áldja meg a keresztelő családot.

® Jövő heti alkalmaink:

-  Ma, 15 óra: Böjti Esték sorozat utolsó alkalma a templomban úrvacsoraosztással. Utána szeretetvendégség a gyülekezeti teremben.

-  Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben, 18 óra: Házaspári bibliakör a gyülekezeti teremben.

-  Kedd, 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

-  Szerda, 10 óra: Szenior Bibliaóra a gyülekezeti teremben. 18 óra: Hajnal Kör a gyülekezeti teremben.

-  Péntek, 16.30 óra: Konfirmációs óra a parókián; 17.30 óra: Ifjúsági bibliaóra a parókián; 18 óra: Keresztkérdések Kurzus a gyülekezeti teremben.

-  Április 2., virágvasárnap, 10 óra: I stentiszteletet a templomban: lesz felnőtt konfirmáció, kórusszolgálat és gyermekszolgálat. Fél 10: Imaközösség a baba-mama szobában. 10 óra: Gyermek-istentisztelet a gyülekezeti teremben.

® A hétfői Házaspári bibliaórán gyülekezeti tagunk, Wesselink Csorba Júlia, gyógypedagógus, szívesen segít a gyermekek felvigyázásában , de tudni szeretné előre, hogy milyen korú gyermekekkel kell foglalkoznia. Kérjük az érintett résztvevőket, hogy jelezzék ezt még a mai napon a reftetemvar@gmail.com e-mail címre!

® Húsvéti istentiszteleti rendünk az alábbiak szerint fog alakulni: április 5-8. között, szerdától szombatig, minden nap 18 órától, úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentiszteleteket tartunk, a gyülekezeti teremben. Április 9-én, húsvétvasárnap, délelőtt fél 9 és 10 órakor lesznek ünnepi úrvacsorás istentiszteletek a templomban. 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben. Délután 15 órakor is lesz ünnepi istentisztelet a gyülekezeti teremben. Április 10-én, húsvéthétfőn, 10 órakor tartunk ünnepzáró istentiszteletet a templomban. Ünnepi legátust is köszönthetünk majd gyülekezetünkben a húsvéti alkalmakon: Kocsis Attila , a Sárospataki Református Teológiai Akadémia negyedéves hallgatója lesz az ünnepi követ.

® Húsvéti kézműves délutánt szervezünk gyermekeink részére április 1-jén, szombaton, délután 15 órától, Jókai Iskolánkban. A részvételi díj egy jelképes 500 Ft/fő. A jelentkezési határidő a mai napon lejár. Bővebb információk a kihelyezett plakátokon olvashatók.

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy idén is van lehetőségük felajánlani személyi jövedelemadójuk 1+1%-át. Szeretettel ajánljuk a felajánlásra a Magyarországi Református Egyházat (technikai szám: 0066), és „A Miskolci Műemlék Deszkatemplomért" Alapítványt. Az alapítvány adószáma átvehető az iratterjesztő asztalnál.

® A magyar sajtó napja alkalmából meghirdetett az Év újságírója díjat idén gyülekezeti tagunk, Detzky Anna , az Észak-Magyarország napilap újságírója nyerte el. Szeretettel gratulálunk!

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben. Van lehetőség rendelni az énekeskönyvre kis én nagy méretben is olyan borítót, amilyen a padokon lévő énekeskönyveken van . Aki szeretne élni a lehetőséggel, kérjük, jelezze ezt az iratterjesztő asztalnál lévő lapon!

Áldás, békesség!