Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2023. október 15.)

® A keresztség sákramentumában részesült: Csabai Zara

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

- Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben.

- Kedd, 16.30 óra: IFI a parókián. 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

- Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben.

- Csütörtök, 17 óra: FeTa bibliaóra a gyülekezeti teremben.

- Péntek, 16.45 óra: Konfirmációs óra a gyülekezeti teremben. 18 óra: „Kövess engem” Kör a gyülekezeti teremben.

® Október 22-én, vasárnap, 10 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. Fél 10-kor imaközösség lesz a baba-mama szobában, 10 órakor pedig gyermek-istentisztelet kezdődik a gyülekezeti teremben. 16 órakor is lesz istentisztelet a gyülekezeti teremben.

® Bűnbánati istentiszteleteket tartunk október 26-án, 27-én és 28-án, csütörtöktől szombatig, minden nap 17 órakor, a gyülekezeti teremben. Október 29-én délelőtt az új borért fogunk hálát adni. Ez alkalomból megterítjük majd az Úr szent asztalát is.

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy október 9-én, hétfőn, 14 órakor, templomunkból kísértük utolsó földi útjára Kassai Péter testvérünket, aki 67 éves korában költözött haza Teremtő Urához. Október 12-én, csütörtökön, 14 órakor, szintén templomunkban vettünk végső búcsút Dr. Kiss László testvérünktől, aki 73 éves korában hunyt el. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családoknak.

® Szeretettel kérjük a szülőket és a konfirmandus ifjakat, hogy a gyermek-istentiszteleten ne vegyenek részt, mert nagy számban járnak a kisebb gyerekek, minden ülőhelyre szükség van! Szeretettel hívjuk és várjuk őket a templomi istentiszteletre.

® Az ősz folyamán gyülekezeti tisztújítás lesz egyházunk törvényei szerint. A választás napja: november 12.

® 20 éves a Nyilas Misi Ház. Ebből az alkalomból a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség presbitériuma és a Nyilas Misi Alapítvány kuratóriuma Jubileumi Ünnepséget rendez, melyet ünnepi istentisztelettel zárnak majd a mai napon, 16 órakor, a Kossuth utcai református templomban. Igét hirdet Ft. Balog Zoltán dunamelléki püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, köszöntőt mond Ft. Pásztor Dániel, tiszáninneni püspök.

® A Tiszáninneni Református Egyházkerület őszi Lelkész-presbiteri konferenciát rendez a Lévay József Református Gimnázium tornacsarnokában, november 11-én, szombaton, 10 órától. Szeretettel hívják és várják a lelkipásztorokat és a presbiter testvéreket, illetve minden érdeklődőt.

® Október utolsó vasárnapján, 29-én, a Zsinat vezetőségének felhívására, minden gyülekezet pénzadománnyal segíti idén Szigetszentmárton-Szigetújfalui református missziósa közösség templomának építését. Október 29-én tehát erre a célra is gyűjteni fogunk külön persely kihelyezésével.

® Örömmel tájékoztatjuk a testvéreket, hogy a személyi jövedelem adó 1%-os tavalyi felajánlásaiból a „Miskolci Műemlék Deszkatemplomért” Alapítvány javára 1.167.958 forint érkezett be. Köszönjük szépen a felajánlásokat!

® A Reformátusok Lapja legújabb kiadása, sok más lelkileg építő kiadvánnyal együtt megvásárolható az iratterjesztésünkben. Megjelent gyülekezeti lapunk, a Deszkaszálkák legújabb száma is, a főbejáratnál magukhoz vehetik a testvérek.

Áldás, békesség!