Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2024. május 12.)

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

- Kedden fél 5-től ifjúsági bibliaóra kezdődik a parókián, 18 órakor a Fiatal Felnőttek Köre találkozik szintén a parókián.

- Szerdán 10 órakor Szenior bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben

- Csütörtökön 17 órakor FeTa Bibliaóra kezdődik a gyülekezeti teremben

- Pénteken 18 órai kezdettel a Kövess Engem Kör találkozik a gyülekezeti teremben.

® Május 16-án, csütörtökön, 17-én, pénteken és 18-án, szombaton, 18 órakor tartunk úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentiszteleteket a gyülekezeti teremben.

® Május 19-én, pünkösd vasárnapján, fél 9 és 10 órakor lesznek ünnepi, úrvacsorás istentiszteleteink. Ekkor kerül majd sor a konfirmandusok első úrvacsora vételére. Ezen a napon 16 órakor is lesz ünnepi istentisztelet a gyülekezeti teremben, melyen a KGRE 1. éves hallgatója, Bakos Dániel egykori ifisünk fog szolgálni, mint legátus. 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik két csoportban, a kisebbek a gyülekezeti ház alsó részében, a nagyobbak a gyülekezeti teremben lesznek.

® Május 20-án, pünkösdhétfőn, 10 órakor tartunk ünnepzáró istentiszteletet a templomban szintén legátusunk szolgálatával. A legátus számára szánt adományokat az erre a célra kihelyezett perselyekbe tehetjük az ünnepi alkalmak során.

® Május 25-én, szombaton gyülekezeti túrát tartunk. Találkozó: Majális-park 1-es autóbusz végállomásánál. Indulás: 9 óra. Útvonal: Majális-park - Gulicska-tető - Hegyes-rét - Fehérkő-lápa - Lillafüred - Alsóhámor. A személygépkocsival érkezők autóbusz vonaljegyet hozzanak magukkal, mert nem a parkolóhoz érünk vissza, előreláthatólag kb. 14-15 órára. Táv: 12 km, Szint: 350 m

® Június 1-én, szombaton 16 órai kezdettel Miskolcon a DVTK Stadion ad otthont az Ez az a nap! dicsőítő- és imaalkalomnak. Különleges lehetőség ez, hiszen ez a fővárosban évente megrendezett alkalom most városunkba érkezik, éljünk a lehetőséggel. Igét hirdet Nt. Meleg Attila.

® Június 8-án, szombaton 10 órai kezdettel Sárospatakon kerül sor a Tiszáninneni református gyülekezetek találkozójára. Kérjük, hogy a Testvérek részvételi szándékukat május 25-ig (vasárnap) jelezzék a könyvterjesztési asztalnál kitett jelentkezési lapon, vagy emailben a reftetemvar@gmail.com címen.

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy idén is van lehetőségük felajánlani személyi jövedelem adójuk 1+1%-át. Mindenki figyelmébe ajánljuk a Magyarországi Református Egyházat (technikai szám: 0066), valamint a „Miskolci Műemlék Deszkatemplomért” alapítványt. Az alapítvány adószáma átvehető az iratterjesztő asztalnál.

® A Versbarátok Köre Alapítvány az előző évekhez hasonlóan, az idén is szakrális versmondó versenyt hirdet felső tagozatos és középiskolás tanulók részére. Témakör: a Szentlélek egyik gyümölcse az "Öröm." Részletek a Versbarátok Köre Alapítvány facebook oldalán, jelentkezés az ott megadott e-mail címen! Jelentkezési határidő: május 12.!

® Iratterjesztésünkben kapható a Reformátusok Lapja legújabb száma, sok más lelki feltöltődést kínáló kiadvánnyal együtt.

Áldás békesség!