Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2024. május 19. – Pünkösd vasárnap)

® Az úrvacsorai jegyeket a mai ünnepi alkalommal egy magát megnevezni nem kívánó gyülekezeti tagunk ajánlotta fel az úrasztalára. Isten áldja meg a jókedvű adakozót!

® Ma délután 4 órakor is lesz ünnepi istentisztelet a gyülekezeti teremben, melyen a Károli Gáspár Református Egyetem 1. éves hallgatója, Bakos Dániel, egykori ifisünk fog szolgálni, mint legátus.

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

- Pünkösd hétfő, 10 óra: Ünnepzáró istentisztelet a templomban, szintén legátus testvérünk szolgálatával. A legátus számára szánt adományokat az erre a célra kihelyezett külön perselyekbe tehetjük az ünnepi alkalmak során.

- Kedd, 16.30 óra: Ifjúsági bibliaóra a parókián. 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

- Szerda, 10 óra: Szenior bibliaóra a gyülekezeti teremben. 17.30 óra: Hajnal Kör a gyülekezeti teremben.

- Csütörtök, 17 óra: FeTa Bibliaóra a gyülekezeti teremben.

® Május 26-án, gyermeknapon, a szokott rendben, 10 órakor lesz istentisztelet a templomban. 9 órakor kóruspróba lesz a gyülekezeti teremben, fél 10-től imaközösség a gyülekezeti ház alsó részében. 10 órakor gyermek-istentisztelet kezdődik két csoportban, a kisebbek a gyülekezeti ház alsó részében, a nagyobbak a gyülekezeti teremben lesznek. 15 órától presbiteri gyűlés lesz a gyülekezeti teremben.

® Május 25-én, szombaton, gyülekezeti túrát tartunk. Találkozó: Majális-park 1-es autóbusz végállomásánál. Indulás: 9 óra. Útvonal: Majális-park - Gulicska-tető - Hegyes-rét - Fehérkő-lápa - Lillafüred - Alsóhámor. A személygépkocsival érkezők autóbusz vonaljegyet hozzanak magukkal, mert nem a parkolóhoz érünk vissza, előreláthatólag kb. 14-15 órára. Táv: 12 km, Szintkülönbség: 350 m. A túrának lesz lelki része is, lehetőség Isten előtti elcsendesedésre.

® Június 1-én, szombaton 16 órai kezdettel Miskolcon, a DVTK Stadion ad otthont az Ez az a nap! dicsőítő- és imaalkalomnak. Különleges lehetőség ez, hiszen ez a fővárosban évente megrendezett alkalom most városunkba érkezik, éljünk a lehetőséggel. Igét hirdet Nt. Meleg Attila.

® Június 8-án, szombaton, 10 órai kezdettel, Sárospatakon kerül sor a Tiszáninneni Református Gyülekezetek Találkozójára. Kérjük, hogy a testvérek részvételi szándékukat május 26-ig, jövő vasárnapig jelezzék a könyvterjesztési asztalnál kitett jelentkezési lapon, vagy emailben a reftetemvar@gmail.com címen.

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy idén is van lehetőségük felajánlani személyi jövedelem adójuk 1+1%-át. Mindenki figyelmébe ajánljuk a Magyarországi Református Egyházat (technikai szám: 0066), valamint a „Miskolci Műemlék Deszkatemplomért” alapítványt. Az alapítvány adószáma átvehető az iratterjesztő asztalnál.

® Június 16-tól átállunk majd az istentiszteletek nyári rendjére: ettől naptól augusztus végéig 9 órakor fognak kezdődni vasárnapi istentiszteleteink.

® Július 1-5. között rendezzük meg idén nyári napközis táborunkat a gyermekek számára, a Jókai Iskolában. Segítőket keresünk gyülekezetünkből a tábor lebonyolításához. Aki a tábor ideje alatt szívesen részt venne (akár csak egy-egy napon, vagy néhány órában is) a gyermekek felügyeletében, étkeztetésében, foglalkoztatásában, vagy bármiféle segítséget tudna nyújtani, kérjük, jelezze ezt Plaszkó Zoltán hitoktató testvérünknél.

® Iratterjesztésünkben kapható a Reformátusok Lapja legújabb száma, valamint a reFORRÁS egyházkerületi lap pünkösdi száma is, sok más lelki feltöltődést kínáló kiadvánnyal együtt.

Áldott pünkösdöt kívánunk!