Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2024. március 10. – böjt 4. vasárnapja)

® A Böjti Esték sorozat úrvacsorás istentisztelettel zárul ma, 14 órától, a gyülekezeti teremben. Szeretettel hívjuk és várjuk erre az alkalomra az idősebb testvéreket. 16 órától pedig presbiteri gyűlést tartunk a gyülekezeti teremben.

® Gyülekezeti alkalmaink az alábbi rend szerint alakulnak a jövő héten:

- Hétfő, 10 óra: Baba-mama Kör a gyülekezeti teremben. 18 óra: Keresztkérdések Kurzus a gyülekezeti teremben.

- Kedd, 16.30 óra: Ifjúsági Bibliaóra a parókián. 18 óra: Fiatal Felnőttek Köre a parókián.

- Szerda, 10 óra: Szenior Bibliaóra a gyülekezeti teremben. 17.30 óra: Hajnal Kör a gyülekezeti teremben.

- Csütörtök, 17 óra: FeTa bibliaóra a gyülekezeti teremben.

® Március 17-én, böjt 5. vasárnapján, délelőtt 10 órakor tartunk istentiszteletet a templomban. 9 órától kóruspróba lesz a gyülekezeti teremben, fél 10-től imaközösség lesz a gyülekezeti házban. 10 órától gyermek-istentisztelet 2 csoportban: óvoda - 2. osztályos korosztályig a gyülekezeti ház alsó részében, a nagyobbak a szokott helyen lesznek.

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy március 8-án, pénteken, 10 órakor, templomunkból kísértük utolsó földi útjára Merényi Dánielné Cseh Lenke asszonytestvérünket, gyülekezetünk hűséges tagját, aki 91 éves korában költözött haza Megváltó Urához. Szintén március 8-án, 13 órakor a Szentpéteri kapui temetőben vettünk végső búcsút Dr. Szegedi Károlyné Dr. Seszták Adrienn asszonytestvérünktől, gyülekezetünk tagjától, aki 92 éves korában adta vissza életét Teremtőjének. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családoknak!

® Március 21-én, csütörtökön délután lesz gyülekezetünkben a 2024. évi egyházlátogatás. Nagytiszteletű Mező Arnold és nagytiszteletű Szegedi Csaba református lelkipásztorok lesznek az egyházlátogatók. Ez ünnepi alkalomból presbiteri gyűlést és istentiszteletet tartunk majd a gyülekezeti teremben, a pontos időpontokat jövő vasárnap hirdetni fogjuk.

® Március 23-án, szombaton, 15 órától, húsvéti kézművest délutánt rendezünk a gyermekek részére Jókai iskolánkban. Jelentkezni március 17-ig lehet, a plakátokon és szórólapokon található QR kód, valamint a honlapunkon és facebook oldalunkon található link segítségével, mely egy forms jelentkezési lap kitöltéséhez vezet. A jelentkező és résztvevő szülőket is szeretnénk bevonni egy kis szolgálatba, közös szendvics készítésbe, mellyel szeretnénk a gyermekeket megvendégelni az alkalom közben. Részvételi díj: 500 Ft/gyermek. Egyéb információk és program a kihelyezett plakátokon és szórólapokon találhatók.

® Szintén március 23-án, szombaton, reggel 8 órától szeretnénk megvalósítani a tavaszi templomtakarítást, melynek alkalmával nemcsak a templomot, hanem a környezetét is szeretnénk megtisztítani, széppé tenni a közeledő húsvéti ünnep alkalmából. Erre a szolgálatra is hívjuk és várjuk a testvéreket!

® Közeledik húsvét ünnepe és a virágvasárnap. A gyermekekkel virágvasárnapi templomi szolgálatra készülünk. Akik szívesen részt vennének ebben a szolgálatban, jelezzék ezt Plaszkó Zoltán hitoktató testvérünknél. A próbák is a gyülekezeti teremben, a gyermek-istentisztelet után kerülnek megtartásra. Virágvasárnap délelőtt felnőtt konfirmáció is lesz gyülekezetünkben.

Áldás, békesség!