Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Megválasztották Barna Sándort

tirek

A Tiszáninneni Református Egyházkerület a Magyarországi Református Egyház választási szabályai szerint megválasztotta új püspökét, melynek eredménye augusztus 12-én jogerőre emelkedett.

„A Tiszáninneni Református Egyházkerület Választási Bizottsága 2024. augusztus 12-én ülésezett az időközi püspökválasztás jogerőre emelkedésének tárgyában, melyen megállapította, hogy a jogorvoslatra nyitva álló határidő letelte után a választás eredményes, Barna Sándor püspöki tisztségre való megválasztását megállapítja és igazolja.”

A jelölő közgyűlések összesítése után, és a harmadik jelölt, Meleg Attila visszalépését követően, Barna Sándor és Mészáros István lelkipásztorokra szavazhattak egyházkerületünk gyülekezetei.

Barna Sándor püspökhelyettest, Rásonysápberencs, Kázsmárk, Halmaj, Léh, Kiskinizs lelkipásztorát, aki a választási folyamat végéig ügyvivőként látta el a püspöki feladatokat 160 szavazattal választották meg az egyházkerület gyülekezetei

Mészáros István a zempléni egyházmegye esperese, Megyaszói Református egyházközség lelkipásztora 129 szavazatot kapott a beérkezett 289 érvényes szavazatból.