Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Bányai Péter presbiter

Banyai_Peter

1989-ben születtem Miskolcon, nem vallásos családban. Középiskolai tanulmányaimat Miskolcon, főiskolai (BSc) tanulmányaimat Nyíregyházán, a mesterképzést (MSc) pedig a Miskolci Egyetemen végeztem. Végzettségemet tekintve sportszervező és közgazdász vagyok. Miskolcon dolgozom kormánytisztviselőként, és itt is élek feleségemmel és a 4 éves kisfiunkkal, aki a gyülekezetünk óvodájába jár. A családommal együtt a FeTa bibliakör tagjai vagyunk.

A gyülekezetben 2002-ben konfirmáltam gyermekként. Konfirmációmat követően erős elhatározás híján sajnos kicsit ritkábban jártam istentiszteletekre, felnőttként jutottam el arra a döntésre feleségemmel együtt, hogy szeretnénk megismerni közelebbről az Urat, ezért ismét elkezdtünk járni a gyülekezetbe, és itt kértük az Úr áldását a házasságunkra is, majd kisfiunk születését követően ő itt részesült a keresztség sákramentumában.

Feleségem a gyülekezetünk alapítványának alapítványi titkára, én pedig a 2018-2023 közötti presbitériumi ciklusban a jegyzői feladatokat láttam el, továbbá a gyülekezetünk pénzügyivel foglalkozó, presbiterekből álló bizottság tagjaként vettem részt a pénzügyi tervezésben, a költségvetés összeállításban. Tagja vagyok továbbá „A közös Deszkatemető – KDT” bizottságának is.

Újraválasztásom esetén továbbra is ezen a területeken szeretnék tevékenykedni, Urunk iránti hálával és a gyülekezetünk javára.