Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Lenke Anita presbiter

Lenke_Anita

Szociális munkás vagyok. Évekig a gyermekvédelemben dolgoztam, majd 2017-től az egészségügyben igyekszem segítséget nyújtani a rászorulóknak. A segítői hivatást, szolgálatként élem meg, hálás vagyok azért, hogy tehetem.

A főiskolás éveim alatt ért el Krisztus megváltó szeretete. Akkora értettem meg a szívemmel is azt az igazságot, hogy Jézus Krisztusban Isten olyannyira szereti ezt a világot, - és benne személyesen engem is - hogy életét adta érte. Kegyelme által találhattam meg Őt, mert Ő már előbb szeretett, Ő már előbb keresett engem.

Korábban egy kisvárosi gyülekezet tagja voltam, 2019 óta járok a tetemvári református gyülekezetbe. Eddigiek során a gyermekek kézműves foglalkoztatásában, templom körüli szolgálatban vettem részt. Kérem, hogy Isten munkálja ki bennem, miben, hogyan tudok az Ő szolgálatára lenni, élni. Fontosnak tartom egymás megismerését, a hitbeli közösség keresését, megélését a gyülekezeten belül. Örömmel és hálával tölt el, hogy a gyülekezetünkben lévő kiscsoportos bibliakör és egyéb alkalmak, szolgálati lehetőségek alkalmat adnak a testvéri közösség megélésére, szeretet-közösséggé való formálódására.

„Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” (Jn 13, 34-35)