Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Robb Martin Melville presbiter

Robb_Martin_M

1969-ben születettem Skóciában és ott is nőttem fel. A helyi presbiteriánus gyülekezet tagjai voltunk (a szüleim presbiterek voltak, édesapám gondnok), és tinédzserként odaadtam az életemet Krisztusnak. Földrajzot, politikát és közgazdaságtant tanultam angol és amerikai egyetemeken.

1990-ben jöttem először Magyarországra a hejcei bibliatáborba, és 1990-1991 között földrajzot tanítottam a Sárospataki Református Gimnáziumban. 1994 óta élek Miskolcon, és azóta járok a Tetemvári Gyülekezetbe. 1994-től 2003-ig a Tiszáninneni Református Püspöki Hivatalban szolgáltam mint D. Szabó Dániel főgondnok titkára. Ennek az időszaknak két meghatározó élménye volt a számomra: a leégett Deszkatemplom újjáépítése és a miskolci Református Világtalálkozó megszervezése a deszkatemplomi testvérek segítségével.

2003 óta a Wycliffe Bibliafordítók pénzügyi koordinátoraként dolgozom: magyar misszionáriusokat küldünk a világ minden tájára, hogy lefordítsák a Bibliát azokra a nyelvekre, amelyeken eddig még nem létezett a Szentírás.

Feleségem, Horkay Ibolya, Kárpátaljáról származik, és a Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskolában tanít 1998 óta. Három gyermekünk van: Júlia Budapesten egyetemista, Dávid a Lévay József Református Gimnázium diákja, Jázmin pedig a Diósgyőri Református Általános Iskola végzős tanulója.

2006-tól egyházközségünk presbitere vagyok, amit megtiszteltetésnek érzek. Az eddigi feladataim közé tartozott a vasárnapi istentiszteletek utáni pénzszámolás, valamint gyülekezetünk weboldalának a szerkesztése, amit továbbra is szívesen végzek.

Az egyik kedvenc igeversem: „Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten hatalma az minden hívőnek üdvösségére.” (Róm 1, 16)