Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Deszka-hirdetések (2015. december 13., Advent 3. vasárnapja)

® A 10 órai istentiszteleten a keresztség sákramentumában részesült Zentai György és Tódor Tímea Bálint nevű gyermeke. Isten áldja meg a keresztelő családot!

® Ma délután 16 órakor istentisztelet lesz a templomban.

® Állandó alkalmainkat a szokott rend szerint a jövő héten is megtartjuk. Kedden 18 órakor Vincze Lilla jótékonysági koncertje lesz templomunkban a diakóniai csoporttal együttműködve. Csütörtökön a FeTa bibliaóra évzáró alkalmára a Jókai Iskolában kerül majd sor. Pénteken 17 órától Jókai Iskolánk karácsonyi ünnepsége lesz az iskola aulájában. 18 órától a „Kövess engem" Biblia Kör találkozik a gyülekezeti teremben. Szombaton, 18 órakor, Tóth-Vajna Zsombor és Tóth-Vajna Gergely adnak orgonakoncertet templomunkban.

® Jövő vasárnap, Advent 4. vasárnapján, a szokott rendben, délelőtt fél 9, 10 és 16 órakor tartunk istentiszteleteket a templomban. A délelőtti istentiszteleteken bemutatkozik majd a „Kövess engem" Biblia Kör.

® December 17-én, csütörtökön, 17 órától, a Lévay József református Gimnázium és Diákotthon karácsonyi hangversenyt rendez az avasi református templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! December 18-án, pénteken, 12 órakor, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjainak és tanárainak karácsonyi hangversenye lesz a Zenepalota Bartók termében. Részletek a kihelyezett plakátokon olvashatók.

® December 21-23. között, minden nap 17 órától, úrvacsorára előkészítő bűnbánati istentiszteleteket tartunk a templomban.

® December 24-én, 15 órakor, szentesti ünnepi istentiszteletet tartunk a templomban, melyen a gyermekek karácsonyi műsorral szolgálnak majd. December 25-én, karácsony 1. napján, fél 9 és 10 órakor tartunk ünnepi úrvacsorás istentiszteleteket a templomban. 10 órától gyermek-istentisztelet is lesz a gyülekezeti teremben. 16 órakor is lesz ünnepi istentisztelet a templomban. December 26-án, karácsony 2. napján, 10 órakor tartunk ünnepzáró istentiszteletet a templomban. Gyermek-istentisztelet ezen a napon nem lesz. December 27-én, vasárnap, a szokott vasárnapi rend szerint, délelőtt fél 9 és 10 órakor lesznek istentiszteletek a templomban. Délután 16 órakor évzáró diakóniai délutánt tartunk templomunkban.

® A KÉK VÖDÖR AKCIÓ keretében történő tartós élelmiszerek gyűjtése a jövő hét közepén befejeződik. Szerdától megkezdődik az összegyűlt adományok elszállítása. Aki szeretne még az akcióban részt venni, az kedd estig még leadhatja adományát.

® A Balázs Győző Református Líceum szervezésében jótékonysági programsorozat lesz decemberben 'Adventi mesekalendárium' címmel. Az érdeklődők bővebb információkat olvashatnak a bejáratnál található faliújságon.

® Adományokat gyűjtünk a gyermekek karácsonyi ajándékozására . Erre a célra külön perselyeket helyeztünk el a kijáratoknál.

® Az elmúlt vasárnap délután, a jótékonysági koncerten 123.500 Ft gyűlt össze az óvodánk és a gyülekezeten belüli szeretetszolgálatra. Isten áldja meg a jókedvű adakozókat!

® Szeretettel kérjük azokat a testvéreket, akik még idén nem rendezték az éves egyházfenntartói járulék befizetését, tegyék meg ezt a naptári év végéig!

® Megjelent a reFORRÁS című egyházkerületi lap karácsonyi száma, az iratterjesztésben megvásárolható. A Reformátusok Lapja legújabb száma is megvásárolható az iratterjesztésben. Kapható még a 2016. évi Bibliaolvasó Kalauz, Képes Kálvin Kalendárium , és a Református Falinaptár az iratterjesztő asztalnál. Megjelent egy templomunkat ábrázoló hűtőmágnes is, amely szintén az iratterjesztésben kapható.

Áldás, békesség!