Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

MENÜ

Napi igemagyarázat (2022.10.07.)

Éppen ezért nem kell szégyellni sem. Akár a mindennapos stressz miatt tapasztaljuk, akár valami rendkívüli dolog okoz szorongást, mindannyiunkat kimeríthet az élet - ráadásul nem egyformák a tűréshatáraink sem.

A helyzet azonban az, hogy nem kellene megijednünk vagy aggódnunk dolgok miatt, Isten nem ezt tervezte számunkra, ezért mondja Jézus, hogy ne aggodalmaskodjunk. Ezt talán néha nehéz megértenünk. Hiszen nem látjuk őt, nem tudunk úgy beszélgetni vele, mint ahogy embertársainkkal szoktunk. Ezért könnyen megesik, hogy úgy gondoljuk, a mindenség Istene nem foglalkozik a mi nagyon is konkrét, pánikot keltő, ügyes-bajos dolgainkkal. Azt hisszük: „Nos, nem ő az, aki fölött vészterhesen ott függnek a határidők, nem ő az, akinek problémát okoz munkahelyet találni vagy megértetni magát családjával, embertársaival."

Valójában a mi Istenünk igenis megérti gondjainkat. Jézus, aki egyszerre volt Isten és ember, megérti a „való világ" nyomását, hiszen maga is megtapasztalta. Ez az egyik szépsége annak, hogy Isten emberré lett. Jézus velünk van ebben az egészben. Ő maga már végigjárta ezt az utat, és azt mondja: „ne aggódjatok életetekért...". Ha tovább olvassuk a folytatását is ennek a bibliai szakasznak, bátorító ígéreteket fogunk találni arról, hogy - bár úgy tűnhet, rosszul alakulnak a dolgok - Isten figyel ránk és gondoskodik rólunk! Biztos lehetsz abban, ma sem fog cserben hagyni!

Szép napot, áldott hétvégét kívánok mindenkinek, áldás békesség!

Fejér Zola